Choroba niedokrwienna

choroba-niedokrwienna_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • Cześć, ja proponuje żeby szybko reagować ponieważ uważam że jeśli się teraz nie podejmie jakiś kroków to moze być za późno. A tata to nie ma pasji jakiejś może lubi wędkować, albo m...(więcej)
  • Spoczykowy ból zamostkowy, mający charakter ucisku. Uczucie, jakby w klatce piersiowej coś tkwiło, jakieś obce ciało. Mam 55 lat i dużo chorób współtowarzyszących. Czy to może być choroba...(więcej)
  • Witam jestem po badaniach po których okazało się, że mam podwyższony cholesterol, który grozić może niedokrwieniem serca. Mój lekarz przepisał mi tabletki, oraz dietę i nakazał mi więcej ...(więcej)
  • U mnie pierwsze były zawroty głowy, duszności, drętwienie, nerwowość, ból w okolicach serca....(więcej)
  • Czy waga ciała jest istotnym czynnikiem powstawania choroby wieńcowej, czy np. ludzie szczupli też mogą chorować? Proszę o wpisy!...(więcej)
  • Mam stwierdzoną dusznicę bolesną i zastanawiam się czy może ona doprowadzić do choroby niedokrwiennej serca . Proszę o szybką odpowiedź...(więcej)

Forum -> Leki, tabletki brać czy nie?

Tytuł:Leki, tabletki brać czy nie?
Autor:Mirek
21.5.2010, 11:52
Witam jestem po badaniach po których okazało się, że mam podwyższony cholesterol, który grozić może niedokrwieniem serca. Mój lekarz przepisał mi tabletki, oraz dietę i nakazał mi więcej ruchu. Mam 5 kilo nadwagi, nie palę papierosów, piję sporadycznie. Mam pytanie czy stosować leki, czy też zająć się porządnie dietą. Słyszałem, że tych leków nie można potem tak o sobie odstawić, gdy zniknie problem, czy to prawda. Proszę o rady, może ktoś wcześniej miał podobny problem.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Kto ma więcej pasków: zebra czy słoń?

choroba-niedokrwienna_ciekawostki

Ciekawostki

Choroby układu krwionośnego
Choroby układu krwionośnego, nazywane są potocznie „współczesną epidemią”, ponieważ należą do najczęściej występujących chorób naszej epoki.

Czy wiesz, że...

Próba wysiłkowa jest to nieinwazyjne badanie diagnostyczne, której stosuje się w kardiologii, aby ocenić reakcje mięśnia sercowego na wysiłek fizyczny, przekładający się automatycznie na większe zapotrzebowanie serca na tlen.

Polecamy

Ciśnieniomierz nadgarstokowy
Takie aparaty mogą wykonywać pomiary metodą oscylometryczną. Dzięki niewielkim rozmiarom można mieć ciśnieniomierz cały czas przy sobie. Warto również zauważyć, że dzięki kształtowi przypominającemu zegarek możliwe jest dokonanie pomiarów bez zdejmowania odzieży bądź też podwijania rękawów

W czasach międzywojennych ubieg ego wieku rozpoczęto badania nad szczególną substancją czynną o nazwie metamizol, która jest znana i stosowana aż do obecnych czasów. Dzięki swojej szybkości dzia ania oraz wyjątkowej skuteczności w uśmierzaniu bólu i gorączki zyska uznanie większości Polaków i ludzi na ca ym świecie. Dość powiedzieć, że jego sprzedaż rocznie sięga, aż 75 milionów tabletek. Metamizol po raz pierwszy został wprowadzony na rynek w 1922 roku. Pyralgina jest środkiem przeciwbólowym, który możesz brać włącznie z innymi środkami i nie powoduje żadnych działań ubocznych. Jest to lek zawierający metamizol w dawce 500 mg.